sarmizegetusa regia relevee (2000)

Sarmizegetusa Regia - relevee (2000) - raster

Cu bucurie vă prezentăm prima publicare a "Releveelor" (anul 2000) construcțiilor din situl arheologic "Sarmizegetusa Regia", patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Le-am obținut fotografiind cele 12 dosare existente, pe care le puteți găsi la Institutul Naţional al Patrimoniului , DMI (sursa de citat).

Relevee - cercetare istorică - Sarmizegetusa Regia
beneficiar: Ministerul Cultelor și Culturii, reprezentat prin Oficiul Național al Monumentelor Istorice București
proiectant: S.C. Asar Grup S.R.L. Deva
relevee arhitectură: arh. Cristina Gheorghe, arh. Timotei Miheț, tehn. Maria Fodor
cercetare istorică: prof. dr. Ioan Glodariu, dr. Adriana Pescaru

Veți găsi în acest proiect atît informații despre construcțiile de la Sarmizegetusa Regia, cît și planuri și vederi ale lor. Foarte utile pentru cercetători, dar mai ales pentru pasionații de reconstituiri virtuale 3D, care au de acum la dispoziție datele necesare.

Dacă mai aveți și alte date și informații despre cetățile dacice, ne puteți scrie la romaniadevis și le vom publica, pentru a fi accesibile oricăror persoane interesate. Mulțumiri anticipate!


RELEVEE (raster images)

Library

Descărcare

Alegeți-vă formatul


Puteti descărca primul Plan topografic vectorial publicat al Sarmizegetusei Regia... și momentan unicul, realizat de către mihai.s:


Mulțumiri dlui arh. Petre M. pentru discuția avută! Sper să publicați cît mai curînd datele și informațiile proiectului „Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului monumentului istoric Sarmizegetusa Regia” (2018)!
De asemenea, mulțumiri celor doi domni de la "Arhiva INP"



Specialiștii de stat ai civilizației dacice de la muzeele de stat din Cluj-Napoca, Deva, Alba Iulia, Sfîntu Gheorghe, etc... refuză în continuare să facă publice planuri și relevee ale cetăților dacice, după 70 de ani de cercetări arheologice sistematice, realizate din bani publici.


CC BY-SA 4.0 - This is a Free Culture License! Free Culture

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}