· De ce Geto-Dacia?! ·

... pentru că zona dacică, zona în care s-a dezvoltat
civilizația românească este învăluită în mister.

Îmi doresc sa continui prezentarea informațiilor adevărate despre ce a fost pe acest teritoriu deoarece sînt atît de multe legende pe care cercetările de-a lungul timpului ne împing să le reconsiderăm și ne fac să căutam răspunsuri mai bune și explicații plauzibile.

Cînd am auzit prima dată la ora de istorie, în școala generală, despre daci și faptul că au fost învinși de romani, apoi după un timp am apărut noi - românii, am ramas cu un gol în suflet, o nedumerire (parcă și o neputință de a modifica acea nedreptate), dar... pe care cu timpul, am uitat-o!

Mai tîrziu... dintr-o întîmplare, am citit o carte - Fulgerul albastru, după care... alte cîteva; n-aveau nici o legătură cu modul în care erau scrise cărțile citite de mine pînă atunci, iar în ele se vorbea de...

"o mîndră țară, cu neam și vise neînvinse...
țara strămoșilor mei...
Geto-Dacia"
... și, de atunci, am început să caut!

Încet, încet, se dovedește cu fiecare nouă descoperire că ce-am învățat despre strămoșii mei e posibil să nu fie chiar așa, că sînt foarte multe necunoscute și atît de multe de căutat, aflat și învățat.
Nedumerirea rămasă în urma acelei ore de istorie, nedumerire ce-mi rămăsese neînțeleasă atîta timp, a început să aibă răspunsuri. Erau și alții care începuseră să caute și... care găsiseră și cîteva răspunsuri pe care le împărtășiseră și celorlalți.

Sînteți bineveniți să contribuiți la ridicarea vălului de mister ce persistă încă asupra trecutului nostru, a civilizației acestor meleaguri, indiferent de numele ei - hiperboreană, cucuteniană, pelasgă, tracică, geto-dacică, românească, etc ...

Signature

Mihai S., Founder

Alte site-uri

romaniadevis.ro

despre "România de vis"
romaniadevis.ro

about Dacians

despre daci si nu numai about Dacians

Dacians

by romaniadevis.ro dacians.romaniadevis.ro